تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/01/17 - 00:13
کد خبر: 533359

نگاهی بر حواشی اتمام زمان ریاست برخی دانشگاه‌ها؛

فرجام مهلت قانونی و ابهام در ریاست برخی دانشگاه‌ها/ تذکراتی که از سوی وزیر علوم نادیده گرفته شد

فرجام مهلت قانونی و ابهام در ریاست برخی دانشگاه‌ها/ تذکراتی که از سوی وزیر علوم نادیده گرفته شد

در حالیکه مهلت ۶ ماه سرپرستی برخی دانشگاه‌های کشور به پایان رسیده برخی نمایندگان معتقدند پیگیری امور دانشگاه ها از سوی این سرپرستان با خلأ قانونی مواجه است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  تغییر و انتصاب رؤسای دانشگاه‌ها در دولت چهاردهم از 6 شهریورماه سال گذشته آغاز شد و تا 25 اسفندماه ادامه داشت. طی 6 ماه گذشته 57 تغییر در جایگاه ریاست دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری رخ داد که سهم دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی 47 تغییر و سهم پارک‌های علم و فناوری 10 مورد بود.

دانشگاه‌هایی که با سرپرست به استقبال سال جدید رفتند 

 طبق قانون انتخاب روسای دانشگاه‌ها، وضعیت سرپرستان تعیین شده از سوی وزیرعلوم، پس از تایید کمیته  تأیید انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به ریاست تغییر می‌کند و طبق همین قانون حضور سرپرستان دانشگاه‌ها در این جایگاه به مدت 6 ماه قانونی است.

بر اساس این قانون، در حال حاضر وضعیت ریاست 5  دانشگاه مهم کشور که طی روزهای گذشته، مهلت قانونی 6 ماه سرپرستی آنها پایان یافته است با ابهامات قانونی روبرو است.

بر این اساس، وضعیت ریاست دانشگاه‌های خوارزمی، تربیت مدرس، تهران، علامه طباطبایی و پیام‌نور که وزیرعلوم شهریور ماه سال گذشته نسبت به تغییر آنها اقدام کرد و با گذشت 6 ماه همچنان با سرپرست اداره می‌شوند با خلاهای قانونی و ابهامات مختلفی روبروست.

موضوعی که از نگاه نمایندگان مجلس نیز دور نمانده و نگرانی‌هایی را در پی داشته است. 

پایان مهلت قانونی و ابهام در ریاست برخی دانشگاه‌ها

علیرضا عباسی، نایب رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم با اشاره به این مسئله اظهار داشت: یکی از نگرانی‌های ما در زمان رای اعتماد به وزیر علوم این بود که افرادی در ریاست دانشگاه‌ها منصوب شوند که کف صلاحیتهای لازم را نداشته باشند و برخی از این موارد پیش‌بینی می‌شد.

 وی افزود: از اولین روزی که برخی از این افراد منصوب شده بودند، مشخص بود به دلیل برخی سوابق ممکن است تایید صلاحیت نشوند. ما این موضوعات را به وزیر گوشزد کرده بودیم و اینکه در تعیین روسای دانشگاه‌ها مراقبت کند چون معمولا در دوره‌هایی که افرادی با تفکر اصلاح‌طلبی روی کار می‌آیند از این دست حواشی برای دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود.

تذکراتی که از سوی وزیرعلوم نادیده گرفته شد

این نماینده مجلس ادامه این روند را باعث کاهش رشد علمی کشور دانست و ادامه داد: در شرایطی که امید داریم رشد علمی کشور رو به صعود رود اما متاسفانه با این رویکردها و سیاسی‌کاری‌هایی که در مجموعه دانشگاه‌ها رخ می‌دهد، رشد علمی ما کند می‌شود. آقایان اگر نگران حوزه علم و فناوری بودند باید از قبل افرادی را معرفی می‌کردند که بتوانند از این مرحله عبور و صلاحیت لازم را کسب کنند. هر چند در برخی موارد بسیار تلاش کردند با رایزنی‌هایی این صلاحیت‌ها را برای برخی افراد کسب کنند اما تا امروز نتوانستند به نتیجه برسند.

وی با اشاره به قانون مربوطه در این خصوص گفت: طبق قانون، افراد  بیش از 6 ماه نمی‌توانند سرپرست باشند و بعد از اتمام این دوره تمام اموراتی که از سوی این افراد پیگیری می‌شود با مشکل قانونی مواجه است و دخل و تصرف آنها در امور اداری و مسائل مالی غیرقانونی است.

عباسی با اشاره به جلسه پیش از عید مجموعه‌ای از نمایندگان با وزیر علوم در این خصوص گفت: در شرایطی که هنوز از مهلت قانونی سرپرستان باقی مانده بود با وزیر علوم جلسه گذاشتیم و مواردی را پیگیری و گوشزد کردیم اما امروز در شرایطی به سر می‌بریم که دانشگاه‌های برتر ما مانند تهران، تربیت مدرس و علامه طباطبایی با سرپرستانی که از مهلت قانونی آنها سپری شده است، اداره می‌شوند.

پیگیری امور با گذشت مهلت قانونی از سوی سرپرستان قانونی نیست

وی با یادآوری این نکته که پیگیری امور دانشگاه با گذشت مهلت قانونی از سوی سرپرستان قانونی نیست، افزود: در کنار این مسئله، اینکه دانشگاههای برتر ما با سرپرست اداره می‌شوند درست نیست. یعنی 6 ما آموزش عالی در دانشگاه‌های برتر ما ثبات نداشته و دچار لطمه شده است.

عباسی خاطرنشان کرد: ما در مجلس قبل از عید پیگیر این موضوع بودیم. الان نیز این تذکر را به وزیرعلوم می‌دهیم و پیگیر می‌شویم تا وضعیت روسای دانشگاهها تعیین تکلیف شود تا در سال جدید دانشگاهها با ثبات پیش روند.

وی گفت: سال گذشته اولین سال اجرای برنامه هفتم توسعه بود و امسال سال دوم را در شرایطی شروع می‌کنیم که دانشگاههای برتر ما نظیر، تهران، خوارزمی، تربیت مدرس و علامه هنوز وضعیت ریاستشان مشخص نیست. این ایرادی است که به این دوره از وزارت علوم وارد است. قطعا یکی از موضوعات مهم ما در ابتدای فعالیت  مجلس در سال جدید این موضوع است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آغاز چرخه باطل؛ دولت بی‌برنامه، جامعه‌ بی‌حافظه!
چهارمین شماره نشریه فرهنگی- اجتماعی «مبدا» منتشر شد +دانلود
زوایای پنهان مذاکره با آمریکا
اولین شماره نشریه علمی- دانشجویی «ایران مهر» منتشر شد +دانلود
عزم رئیس‌جمهور چین بر مقابله با آمریکا
صعود بیت‌کوین با توقف ۹۰ روزه تعرفه‌های آمریکا
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
قیمت نفت عقب‌نشینی کرد
امشب آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴؛ فرصت تمدید نمی‌شود
تازه‌ترین آمار ثبت‌نام در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد
عراقچی: آتش‌بس در غزه کلید حل دیگر بحران‌های منطقه است
واردات طلا رکورد زد
روغن نداریم حتی برای شما دارنده کالابرگ +جدول قیمت کالای اساسی
حراج شمش طلای دولتی یکشنبه ۲۴ فروردین ماه برگزار خواهد شد
وکیل کیفری برای مواد مخدر: چگونه از اتهام پاک شوید؟
نکات حقوقی ثبت شرکت را بشناسید
هشدار چین به شهروندانش: سفر به آمریکا خطرناک است!
وقتی نبود نسخه موبایل‌فرندلی، مشتری‌هامونو فراری داد!
فیلم| اولویت مجلس باید حل مشکلات اقتصادی باشد / وزارت خارجه روایت اول روند مذاکرات را اطلاع‌رسانی کند
زوایای پنهان مذاکره با آمریکا
آغاز چرخه‌ی باطل: دولت بی‌برنامه، جامعه‌‌ی بی‌حافظه
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top